måndag 11 maj 2009

Redovisning

Här kommer det.
Vi stoppade in barnen i bilen klockan 8 på lördagsmorgonen. I kylväskan fanns allehanda underhållningsmat och vi hade också en stor termos med kaffe för jag skulle ju köra hela vägen. Vi törs inte chansa så att Niklas också måste upp i rätten för att han kör utan körkort. (Denna vecka har han lovat att han skall ta tag i sitt).

Måste ju bara säga att våra barn faktiskt är jätteduktiga på att åka bil. Nu har vi ju förvisso dvd i bilen men för den delen får de inte bara titta på film. De såg en film och sen så fick de roa sig med andra saker. Som att äta till exempel. Försökte att inte stanna så många gånger på vägen så tuttifrutti tog det 5 timmar!


nu gör vi stan brorsan!


Väl framme checkade vi in och gick sedan ut för att leta lunchställe. Sprang faktiskt av en slump på Vita huset på vägen. Vi visste att det låg nära hotellet men målet var just bara att hitta en restaurang. Vi var naturligtvis tvungna att stanna och ta bilder och titta lite. Alla tyckte nog att det var mindre än vad vi föreställt oss. En tant stannade och berättade lite historia för oss vilsna själar. Huset var tillexempel från början gult! Och vartannat år så lägger de om gräsmattan.

Vi hann också med att gå på Naturhistoriska museét på lördagen.
Till kvällen letade vi oss downtown och hittade en tapasrestaurang, Douglas ville ha Mac and cheese.......han börjar bli lite för amerikansk.

Sidney har ju lite svårt för omställningar, han vill ju gärna ha total-tysk-kontroll över allting. Därför blir såna här utflykter inte bara roliga. Även om han älskar att se nya saker, lära sig nya saker och gå på museum och himlars vad spännande det var att se Presidentens hus, så blir det lite för mycket och han ville helst bara vara på hotellet hela kvällen. Inte gå på restaurang eller någonting annat.
Så, kvällen avslutades med en drink i hotellbaren och då blev han nöjd.

På söndagen var det morsdag och vi åt frukostbuffé på hotellet. De gav alla mammor en ros. Det var verkligen gulligt. Sen checkade vi ut och tog bilen ner till den stora gräsmattan som man ofta ser på tv när alla miljoner männisor vill se nya presidenter och annat. Det kallas för "the Mall".

Vi fuskade förbi några sevärdheter med bilen och åkte bl a förbi Capitol Hill. Och sen, det Sidney hade väntat på så länge. Air and Space museum. Jag inser ju nu med två små killar. Att det kommer bli många såna saker. Bilar, rymden, sport och annat som jag inte tidigare bekantat mig så mycket med.
Dagen avslutades med ett besök i Georgetown, en fantastiskt mysig del av Washington där alla hus var låga och målade i väldigt många olika färger, massor med mysiga restauranger och affärer. Vi åt middag på "Paradiso" och njöt av den vackra varma kvällen.

Klimatet var helt annorlunda mot här just nu. Vi har rätt kallt. Eller runt 20 kanske men det är kallt för att vara här. I W var det hett. Och fuktigt som bara den på lördagen. Söndagen var mycket trevligare och det var varmt men inte den otäcka fuktigheten.

Halv 7 satt vi oss i bilen för hemfärd. Killarna var återigen jätteduktiga och Douglas somnade i vanlig tid och sov ända fram till George Washington Bridge då båda killarna var vakna och blickade ut över Manhattan som glittrade och glimmade i nattljuset. Halv 12 svängde vi in på garageuppfarten och killarna ramlade i säng och sov hela natten så gott i egna sängar!

Inga kommentarer: