söndag 22 mars 2009

Ostigt

I lördags var vi hemma och fixade lite med de sista sakerna som skall fixas med efter en flytt. Det har gått lite troll i vår hatthylla som skall upp i hallen. Eftersom byggstandarden är som den är så är det en enkel gipsskiva och inget mer på väggen. Så först blev vi tipsade av vår lokala Hardwarestore att köpa en mojäng som liksom knäpper ut sig på baksidan och skall fungera bra. Men, bakom gipsskivan var det sån isolering med aluminiumfolie runt och den ville liksom inte knäppa ut sig, det var för trångt.

Alltså hade vi 4 sjukt stora hål i väggen i onödan. Då åkte Niklas iväg till Home Depot (typ Bauhaus) och blev tipsad om någon annan slags mojäng som hade istort sett samma princip som den första men man behövde inte borra in den i väggen, bara trycka in den och det var inget som behövde knäppas ut eller expandera.

Det visade sig dock att skruvarna var alldeles för korta för att gå igenom hatthyllan och sen trycka ut någon slags spärr på baksidan av gipset. Phu. Ännu en runda till Home Depot. Det fanns inga såna långa skruvar med de gängorna vi behövde. Så, en tredje lösning presenterades. Och, tro det eller ej. Det var den lösningen vi själva började med innan vi blev övertalade av diverse "experter" att använda de andra korkade sakerna.

Det är som en vanlig plugg fast man skruvar in den i väggen! Tror att om den inte finns i Sverige än så skall vi prova ta in den för den är suverän och vi har använt den till massor av saker och funkar jättebra.

Niklas kom också hem med ett spackelset för att spackla igen de åtta stora bamse hål vi redan gjort i detta annars så fläckfria hem!! Hallen såg ut som en schweizerost!

På kvällen var det dags för "Spaghetti Dinner". Fundraising på Douglas skola. Börjar känna mig smått ruinerad på dessa tillställningar nu. Det var trevligt och vi bjöd på några saker sen hängde vi mest nere i underhållningsrummet. De hade en kille som spelade och sjöng barnvisor och killarna jazzade i två timmar!! Jag tror inte att vi hade bjudit högst på något så kanske har vi kvar pengarna även på tisdag när jag kommer till skolan och för höra vem som vunnit.

Sidney gjorde en film i lördags också. Han har blivit något av en YouTube junkie. Kollar Legofilmer på YouTube och ville göra en han med. Så, med lite hjälp av Niklas (endast med det tekniska) så har han nu gjort sin första kortfilm! Lägger ut den så fort jag vet hur man gör!

Inga kommentarer: