fredag 24 april 2009

Saker




I väntan på Bussen, De kom i fel ordning. Men så kan det bli

När jag har skjutsat Niklas till tåget (nej, cykeln är inte hämtad från cykelverkstan än) så passerar jag 3 stora korsnigar på vägen hem. Där står det trafikpoliser och dirigerar trafiken så att det inte skall bli stopp i trafiken. Det tycker jag känns väldigt trevligt. Kan inte minnas när jag sett en polis dirigera trafiken i Sverige under rusningstrafik för att underlätta för trafikanterna. Det är knappt man ser någon göra det ens vid en trafikolycka.

En sak som irriterar mig och som jag skrivit om tidigare är ju allas ointresse för sitt arbete, i alla fall om det är ett service yrke. I går var jag på Target. Hittade ett storpack av näsdukar för inga pengar alls nästan. Det går åt nu vill jag lova.
När jag kommer till kassan fanns det ingen prislapp såklart. Då säger människan att det inte säljs i 4 pack utan var för sig. Nej säger jag det var en stor skylt och massor av packeterade grejer. Nej säger tjejen i kassan. Igen.
Kunden har alltså inte rätt. Hon försöker få någon till kassan som kan hjälpa henne. Ingen kommer och jag säger att jag inte längre vill ha de satans näsdukarna. (nej så sa jag inte). Jag fattar inte att de i kassan inte vet om vilka annonsvaror de har. Det finns inget intresse av att veta sånt. Och i min värld så om någon påstår att det är på ett särskilt sätt så tror jag att jag har fel och undersöker saken. Här är det givna svaret nästan alltid tvärtom. De är så stensäkra på sin sak för de inte orkar undersöka saken. I alla fall om du är på Mataffären eller någon annan stor kedja.

Comedy Central heter en kanal här som sänder en massa roliga saker och som förövrigt spelat in massor med klipp här i Tarrytown. De har sänt ett hysteriskt roligt program om "The Stockholm syndrome" som handlar om att socialism är synd i stort sett och att det är jättehemskt att USA håller på att bli socialistiskt. Kolla in det här om ni vill!

Förövrigt så har min förkylning gått över i bihåleinflammation. Igen. Jag börjar undra om det är några ångor i huset som gör att jag är så mycket förkyld. Eller om jag bara är klen. Är i alla fall galet trött på att vara hängig.

Eventuellt får vi besök i helgen av en gammal kompis till Niklas som är i NY på besök, han har varit på bröllop i Central Park i veckan.

1 kommentar:

Sara sa...

vad sjukt jobbigt för dig att ha bihålleinflammation igen!
petter är också sjuk nu.