söndag 2 november 2008

Halloween, applepicking och sammanbrott

I helgen har det varit halloween. Det är ju en av de största helgerna här. Många barn tycker att det till och med bättre än jul. Vi bor ju i Tarrytown och vår grannstad är Sleepy Hollow......ring a bell? Headless horseman, Johnny Depp, skräckfilm och otrevligheter.
Sleepy Hollow hette tidigare North Tarrytown så ni förstår att det ligger väldigt nära. Därför är det om möjligt ännu större här.
Men i år så hade polisen, pga förra årets galenskaper bland ungdomarna, lagt ett frivilligt utegångsförbud efter klockan åtta. Det var förövrigt ett tv-inslag härifrån när man fick se poliser stå och krossa ägg som var tänkt att kasta på hus och varandra antar jag.
Detta ledde till att halloween firandet i år var ganska avslaget över lag.

Vi började dock dagen med att jag följde med Sidney och hans klass på Applepicking. Vi åkte gul skolbuss norr över till Mahopack som det heter. Otroligt vackert. Lägger upp bilder så ni kan se.
Sidney som är något av en rutinernas man och inte riktigt kan hantera när saker inte är som det brukar (1. jag var med i hans klass 2. det var utflykt med skolan), hade två mindre utbrott. Ett när han behövde gå på toa och det bara fanns bajamajor. Han har blivit lite pryd också så att kissa i en buske var inget alternativ. Tillslut när han såg att klassen gick i väg så tog han sig samman och gick in och gjorde det han skulle i den blå plasthytten.

Mrs Stuart som är ägare till äppelfarmen visade oss runt och pratade om hur man tar hand om äpplena lagrar dem och gör äppelcider bland annat var en mycket mysig tant. De har fått bidrag från staten i år och kommer nu kunna vara farm i många år till. Alla tjoade och klappade händerna inför denna glada nyhet.

När vi gick ut bland alla träd kom nästa ihopbrytning av Sidney. Han tappade sin tand. Nej inte en ny tand, utan den som han hade med sig i fickan. I det höga gräset. Att han hade den med sig var inget jag visste något om.
När barnen fick smaka det första äpplet på farmen så satt Izzy tänderna i det och ut for en tand så hela klassen försökte leta efter den bland gruset. Det gick såklart inte. Så nu var det två tänder som fösvunnit på en timma. När vi sen något senare hade lunch så blev Sidneys lärare getingstucken och hon var allergisk så hon fick ta sin spruta och en annan mamma fick skjutsa henne till doktorn. Fröken grät. I detta läget var jag helt slut och bara ville åka hem. För mycket action på kort tid.

Kvällen blev lyckad men det var som sagt inte lika många barn ute och Sidney var lite besviken över att han heller inte fick lika mycket godis som förra året. Det räckte gott och väl för en sockerchock i alla fall.
Tanken var ju att jag sedan skulle in till manhattan och träffa Mikaela och Jonas men jag ringde dem och de var rätt trötta och det var jag med så vi sågs i går lördag i stället!

Inga kommentarer: