måndag 1 september 2008

Labor Day

Hallå,
Vi har haft lång helg här. Labor Day. Typ första maj. Utan betydelse. Jag hörde mig för vad man gjorde. Var det parader eller demonstrerade man eller vad var liksom syftet med denna helg? Men det fanns inget. Det största med denna helg är nog att det är "sista helgen på sommaren" för nu i veckan börjar alla skolor.

I lördags så var jag ute på en tre timmars långprommenad i skogen med en kompis. Det är ganska fantastiskt här i vårat område för familjen Rockefeller (Oljemagnat som när bilarna tog över världen, köpte upp all tågtrafik så de skulle köpa mera bensin http://sv.wikipedia.org/wiki/John_D._Rockefeller) har skänkt en massa mark (främst skog) till staten NY att förvalta och ge till alla som bor här. Vilket betyder att överallt finns det jättemycket fin skog att gå i. Det är grusvägar och spår överallt så man behöver inte gå på samma ställe två gånger om man inte vill. Det rinner små bäckar och vattendrag och det är verkligen himla vackert.
Så, på kvällen gjorde vi god mat och somnade tidigt. Niklas hade nämligen varit kvar inne på manhattan och firat att de fått nya kontoret på fredagen. Han var ju himla trött efter en jobbig vecka med allt som skulle ordnas med kontoret plus det vanliga jobbet. Så efter några öl efter jobbet på tåget som susar fram i behagligt sovtempo så somnade han naturligtvis in och vaknade upp på slutstationen utan batterier i mobiltelefonen....det tog honom en timma att komma därifrån.

Söndagen var vi bjudna till en familj som bor ca 30 minuter härifrån. Frun är svensk och mannen amerikansk. Vi skulle följa med dem till poolen och sedan grilla med dem (det är det man gör denna helg, liksom firar ut sommaren med sista pooldoppet och har en barbeque). Deras dotter heter Lydia och Sidney har lite svårt att komma ihåg det, särskilt eftersom han har en annan tjejkompis som heter Olivia så han kallar henne för Olydia......och, det är just vad hon är! Humor!
Det är en jättetrevlig familj men helt olik oss (går inte att beskriva med ord ens) och det är ju på något sätt charmen med att hamna i ett annat land. Man träffar människor som är så långt ifrån de man vanligtvis skulle umgås med. Och det är ju berikande.

Idag har vi varit i Conneticut vid havet. Jättemysigt. Vi var där med våra fransk-brittiska vänner som nyss kommit tillbaka från europa och, ve och fasa, bestämt sig för att flytta till London efter jul!!!!! Såna förändringar gillar jag inte när jag nu håller på att gör mig hemmastadd.

Det är ju himla härligt med hav och sandstrand men, med barn så blir det ju liksom sand överallt.....vi är fortfarande inte så där amerikanskt välpreppade så vi har stolar med oss till alla i familjen och stor kylväska på hjul och tusen tillbehör till allt. Det ser också himla härligt ut. Själva hade det blivit totalt missförstånd (eftersom männen var de som gjorde upp hur vi skulle göra) så våra vänner trodde att vi skulle ta med picnic till alla. Så där satt vi med våra torra mackor och melon och delade detta på åtta personer medan vi tittade på alla proffs som hade kött, grönsaker, massor med tillbehör, stereo och till och med dukar med sig för att ha en trevlig barbeque vid havet!

2 kommentarer:

Helen sa...

Hej låter som ni har haften en underbar helg.Va trisst att dom flyttar till London, när ni har så trevligt tillsammans. Här är det allt annat än sommar värme.Kallt o regnit.Tur att samos resa kommer inom kort.Längtar så efter värme.I går satte vi på värmen i huset så nu är det verkligen höst.
Många kramar Falkarna

Anna sa...

det var en skön helg, men alltid så skjuter vi upp en massa saker för att ha kul och så måste jag gör ade tråkiga sakerna i veckan!
Vaddå, skall ni till grekland? Det har jag missat? Berätta!!!