söndag 23 augusti 2009

Semester summering

Skönt! Å vad skönt! Att vara hemma igen. Vi har haft en toppen semester och vi har gjort och sett så mycket saker att jag är helt snurrig i skallen. Men att låsa upp dörren till ens hem och bara få ha sitt eget. Det är också lycka! Det har varit mycket trevligt att inte behöva bädda, diska, tvätta och laga mat på några veckor men att få sitta hemma vid köksbordet och äta frukost är en mycket skön känsla. Fråga mig gärna om ett par veckor vad jag tycker då. Hotelfrukost skulle jag tro.

Vi spenderade de sista dagarna i LA. Vi bodde i downtown området. Hade lyckats få en jättebra deal på hotelrum och botte fint som snus. Badade i hotelpoolen som låg på taket och hade utsikt över skyskraporna runt oss. Surrealistisk känsla.

Vi tog en tur till Universal studios och jag blev verkligen positivt överaskad. I form av logistik. I form av attraktioner och i form av allting! Vi åkte förbi Wisteria Lane, alltså där de spelar in Desperate Housewives, men det fattar ni ju. Vi såg galet många mer ställen där de spelat in andra filmer jag till och med kände till och det var rätt häftigt.

Vi var både till Santa Monica beach och Venice beach. Vackra stränder med höga vågor och kallt vatten. Killarna badade, eller åtminstone sprang i strandkanten.

Vi åkte runt i Beverly Hills och gick på Rodeo Drive. Inget för mig. Det var bara otäckt. Otäckt mycket pengar på liten yta och jag kände att jag inte passade in alls. Men det var rätt intressant att se. Men svårt att förstå. Det får en också att tänka på motsatsen. På alla som åkt till Hollywood och inte lyckats. Som dag ut och dag in lever på att klä ut sig till Spindelmannen och stå på trottoaren och få betalt för att bli fotograferad tillsammans med en turist. Eller de som inte ens gör det. Som hamnat i utkanten och lever på gatan. Inte vet jag, men det var en märklig del av världen i alla fall.

Douglas lillskrutten fyllde ju 3 år också. Han kan inte säga 3. När han räknar hoppar han över tre och har alltid gjort. Han säger ett, två, fyra och alla andra siffror. Aldrig tre. Han fyllde två och håller upp tre fingrar.
Vi var och åt lunch på Disney´s soda fountain någonting Restaurang i Hollywood. Personalen kom med glass och sjöng för honom. Frenetiskt började han rita med sin blåa krita och titta ner i bordet. Han var illröd i ansiktet och hade sin suraste min. Det var inte populärt och jag kommer aldrig mer utsätta honom för det. Stackarn. Vi som trodde han skulle tycka att det var lite spännande och roligt. Han älskar ju Musse Pigg!

Vi avslutade vår sista semesterdag med kanske semesterns godaste måltid. Vi stannade på Urth Caffé i West Hollywood och intog lunch. Tydligen, om man är insatt i serien Entourage, så hänger de killarna där. Eftersom vi haft kanalen den serien går på nu på semestern så har jag sett lite fler avsnitt och tycker nog att det är rätt bra också.

När vi sen lämnat tillbaka vår hyrbil på flygplatsen så slutade min hjärna att fungera. Inte en riktig eller smart tanke lämnade mig. Jag var helt slut. Semestern tog ur all must ur mig, fast på ett positivt sätt.
Återigen, vi gillar att göra saker och att upptäcka världen. Men i en liten Chevrolet sedan, 300 mil runt i Californien och Nevada så kan trycket bli stort. Vill ha en bra mix på tid i bilen, roliga saker för barnen, hyfsat okej mat efter vägarna (joråsåatt, hahahahaha), och helst inte hamna på hotel i redlight districts, lite kul grejor för de vuxna är ju inte fel heller. Så, jag checkade ut helt enkelt.
Av många anledningar så blir det nog en all inclusive nästa gång på en fin resort med barnklubb nästa gång det blir semester.

Inga kommentarer: