söndag 12 oktober 2008

Shoppingdjävulen

Jag gjorde något helt galet igår. Handlade dyrkläder fast jag inte hade några pengar. Alls. Det var så märkligt. Jag skulle bara åka till våran fina galleria och strosa omkring och känna mig som bara Anna och titta på alla vackra människor (och en och annan tokrolig tant som är så plastikopererad att man verkligen undrar vad som gick snett).

I alla fall så hamnade jag på Nordstrom (ja det är någon svensk som startade en skoaffär i Seattle http://about.nordstrom.com/aboutus/companyhist/companyhist.asp?origin=aboutus sen blev han stenrik och nu har affärer runt hela usa, eller han är väl död men hans barnbarn är nog rika).
Där strosade jag omkring och ville inget annat än strosa men mina aura måste ha sänt ut något annat. Plötsligt hittar jag mig själv inne i en provhytt med massor av kläder jag inte skulle ha och några som var jättefina men svindyra. Innan jag visste ordet av hade jag en jättetung kasse i handen och var fattigare än fattigast. Imorgon skall jag lämna tillbaka allt utom en svart polo (hur fel kan det bli?)
Kan ni fatta att hon fick mig att köpa något som liknar ridbyxor i både kvalitet och design? Jag sa att jag kände mig som om jag skulle ut och rida och hon skrattade lätt och sa "detta är det absolut senaste"! Jag tänkte att det måste det f-n vara när de kostar 285 dollar!!!

När jag bestämt mig för att jag skulle lämna tillbaka allt utom polon så gick jag glatt vidare (thank you amex) och skulle gå till min favorit möbel/inrednings affär "Crate and Barrel" men något annat fångade min blick. Affären från himlen! Jag är kär! Kolla in detta http://www.anthropologie.com/anthro/index.jsp
Sååååå många fina saker och inredningsprylar blandat med fina kläder och smycken. Jag köpte 8 skålar i olika färger, en serveringsskål och en kokbok och kände mig mycket nöjdare! Och ja, jag vet detta är inget som värmer en kall höstdag (om man inte serverar soppa i skålarna förstås) men efter den makabra klädupplevelsen kändes det inte så kul med klädshopping längre.

Efter detta var jag tvungen att åka hem med mina tunga kassar. Fast först tog jag mig en kaffe och kalkonsmörgås på Starbucks! Om ni ni tänker "varför lämnar hon inte tillbaka allt på en gång när du ändå var där" Så försökte jag det. Jag smög in på avdelningen jag hade handlat på och tittade om jag såg tjejen jag handlat av men tordes inte stanna till (om hon skulle dyka upp), konflikträdd som jag är, så är min tanke är att hon bara jobbar helger och inte är där i morgon!! Bra va´!!

Idag har vi haft högsommarvärme och varit på en gård som har äppelplockning, pumpaplockning och lite annat smått och gott tillsammans med Sidneys busshållsplatskompis Luc med familj. Det var galet vackert, träden har börjat skifta i rött och gult och hela luften doftade äpplen och hö (pumporna låg på bäddar av hö). Detta är en tradition som finns här och var väldigt trevlig att få ta del av. Vi tog med lunch och hade picnic och avslutade lunchen med nybakade äppelmunkar! Köpte pumpor som skall dekoreras till Halloween, nu står de bara utanför vår dörr och ser fina och höstlika ut.

Inga kommentarer: