tisdag 3 november 2009

Resumé

Så. Lördagens bravader var mycket trevliga. Vi hade bestämt att ha utgångspunkten från grannens hus. Vi lagade massor med mat och ställde fram på bordet och alla tog vad de ville ha när de ville ha det. Det är en, tycker jag, skön skillnad mot sverige. Vi är väldigt noga med att sitta ner och äta tillsammans vilket också är trevligt såklart. Men här på lite större tillställningar så hjälps alla åt i större utsträckning och det är inte så uppstyrt. Väldigt avslappnat. Eller så är det bara jag som har knasiga referenser.
Eftersom grannen har en treåring och en trettonåring så var det stor spridning på barn och vuxna.

Nåväl. Själva trick or treatandet startade precis när det började bli mörkt. Sidney var utklädd till Dracula och hade fixat till sin utstyrsel själv. Tog sin vita skjorta och vek upp kragen och satt sin batman mantel över, sen sminkade vi honom lite och kammade håret bak. Douglas bestämde sig för att vara Casper the friendly ghost. Så han hade vita byxor och vit tröja. Inget mer. Försökte mig på att sminka honom också men se, det gick inte. Däremot har han i flera dagar nu tjatat om att han vill måla naglarna. Men det är en annan historia.

Det var hursomhelst galet mycket folk i vårt område för alla runtom i husen tar denna helg på blodigt allvar (haha. blodigt. fyndigt va?). Det dekoreras hus och skräms utav bara den. Dessutom kommer det många som inte bor här men parkerar bilen och går runt här ändå!

Eftersom vi aldrig kan vara ute i god tid så skulle vi köpa vårt godis samma dag och när vi kom ner till affären som har mycket av "högtidsvaror" så var det precis tomt på hyllorna och de hyllor som hade något på sig hade redan fått julsaker. Vi fick åka till en annan affär och där fanns det som tur var.
När vi sedan hade suttit hos grannen ett bra tag och delat ut godis skulle jag och Sidney gå ner till vårat hus och skrämmas lite. Det var bara det att när vi kom dit blev det en folksamling utan dess like och jag hittade inte rätt nyckel och en sisådär 25 ungar står och väntar på att få sin del av kakan. Inte stressande alls. I mörkret.

När de mindre barnen var färdiga med sitt så kom tonåringarna. Deras grej är att spruta raklödder och kasta ägg. På allt och alla. Så när vi var redo att gå hem kommer det ett jättegäng som är på väg in i huset, täckta av vitt skum! Sidneys kommentar på det var att "jag vill aldrig bli tonåring". Det verkar bra för framtiden tycker jag!

Inga kommentarer: